Myofaskiaalinen teippaus

Myofaskiaalinen teippaus (MFT) eli Flexotaping on saksalaisen Markus Erhardtin vuonna 2006 kehittämä tuloksellinen teippausmenetelmä, joka perustuu myofaskiaalisiin yhteyksiin ja jatkumoihin sekä faskian ominaisuuksiin.

Hyödyt

Teippauksen avulla voidaan päästä eroon kehon rajoitteita ja kireyksistä ja palauttaa kehon myofaskiaalinen tasapaino välittömästi ja tehokkaasti. Menetelmä on laajasti käytössä tämän päivän huippu-urheilussa, mutta sitä voidaan hyödyntää kaikilla samoin kuin kinesioteippaustakin.

Myofaskiaalisten teippaustekniikoiden avulla voidaan vapauttaa, aktivoida ja korjata faskialinjoja intensiivisesti. Uusien tekniikoiden myötä faskioissa tapahtuu rakenteellisia muutoksia, kuntoutuminen nopeutuu ja lihasten toiminta sekä liikelaajuudet paranevat.

Yksi merkittävimmistä eduista on kivun lievitys akuuteissa ja kroonisissa myofaskiaalisissa kivuissa, kuten alaselkäkivut, tenniskyynärpää sekä kaikki lihaksiin liittyvät kivut.

Myofaskiaalinen teippaus toimii kunto- ja kilpaurheilussa vammoja ennaltaehkäisevänä ja niitä hoitavana terapiamuotona.

Loukkaantumisriski urheilijalla pienenee ja mahdollisen loukkaantumisen jälkeen urheilija pystyy palaamaan nopeammin harjoittelemaan ja kilpailemaan.


Lähde: Markus Erhardt, Myofaskial taping -koulutus