Kompressiotuotteet

Kompressiotuotteemme

Kompressiotuotteilla, eli lääkinnällisillä hoito/tukisukilla ja -hihoilla on tärkeä rooli laskimoperäisten ja imukudosjärjestelmän sairauksien hoidossa. Kompressiotuotteiden vaikutus perustuu turvotuksien, suonikohjujen, trombin (veritulpan) ja säärihaavan ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Hoitosukkia käytetään myös suonikohjujen vaahtoruiskutuksen, -laserhoidon ja leikkauksen jälkihoitoon. Myös matkustaessa, seisoma- ja istumatyössä, urheillessa sekä raskauden aikana on mahdollista ehkäistä turvotusta ja laskimotukoksen syntyä kompressiotuotteilla. Kompressiotuotteet mitataan aina yksilöllisesti, jolloin pystytään valitsemaan juuri sinulle oikeanlainen tuote. Jos olet miettinyt kompressiotuotteen hankkimista ja haluat lisätietoa, kerromme mielellämme lisää.

Miksi juuri lääkinnälliset hoitosukat?

Lääkinnälliset hoitosukat auttavat jalkojen väsymiseen ja särkyyn laskimo- ja lymfaperäisten vaivojen hoidossa. Lisäksi ne ehkäisevät turvotusta jalkaterien, nilkkojen ja pohkeiden alueella.

Lääkinnälliset hoitosukat takaavat jaloillesi suositusten mukaisen hoitopaineen. Tätä painetta kutsutaan asteittain väheneväksi kompressioksi, koska paine on voimakkaimmillaan nilkassa ja vähenee siitä ylöspäin. Tavoitteena on parantaa alaraajojen verenkiertoa.

Hoitosukkia on saatavissa useissa eri kompressioluokissa, malleissa, väreissä ja laaduissa joka mahdollistaa sukkien käytön joka päivä ja kaikissa tilanteissa.

Onko sinulla laskimovaivoja?

Terveiden jalkojen laskimoissa on sileät ja joustavat seinämät, jotka mukautuvat laskimoissa olevan paineen muutoksiin. Kun pohjelihas jännittyy, laskimoläpät aukeavat ja veri pumppautuu kohti sydäntä. Lihaksen rentoutuessa läpät sulkeutuvat, jolloin veri ei pääse virtaamaan takaisin.

Laskimoiden seinämät saattavat kuitenkin olla vaurioituneet suonikohjujen tai veritulpan vuoksi, jonka takia laskimoläpät eivät sulkeudu niin kuin pitäisi ja veri pääsee virtaamaan takaisin jalkoihin.

Jalkojen turvotus syntyy, kun pystyasennossa oltaessa veri, jonka pitäisi kulkeutua takaisin sydämeen, pysähtyy jalkoihin. Paine ihon alla olevissa pinnallisissa laskimoissa kasvaa aiheuttaen turvotuksen.

Tavallisin oire on jalkojen särky ja väsyminen, etenkin pitkään seisoessa.

Jonkin ajan kuluttua jalkoihin ja nilkkoihin voi alkaa kerääntyä nestettä, mistä seuraa turvotus. Iho nilkan yläpuolella ohenee ja siihen voi ilmetä värimuutoksia. Jalkaan voi myös ilmestyä laskimoperäinen säärihaava.

Raskaus

Laskimojärjestelmään kohdistuu raskausaikana kaksinkertainen kuormitus, koska kuljetettavana on suurempi määrä verta ja samaan aikaan korkea progesteronipitoisuus vaikuttaa laskimoihin negatiivisesti. Hormonit löystyttävät sidekudosta, mikä on tärkeää, mutta ei hyväksi jaloille.

On tavallista, että raskausaikana syntyy suonikohjuja, mutta synnytyksen jälkeen ne usein häviävät kokonaan tai ainakin osittain. Tukisukkien käyttö auttaa ehkäisemään laskimovaivojen syntyä.